Su Arıtmanın Kronik Rahatsızlığı Olanlar İçin Faydaları Nelerdir?

Su Arıtmanın Kronik Rahatsızlığı Olanlar İçin Faydaları Nelerdir?

Su içimi günlük hayatımızda oldukça önemli bir konudur. Özellikle doğrusu tüketilmeli ve bunun yanında temiz suların içilmesi gerekir. Ancak bazen içtiğiniz sular oldukça kirli sular olabilmektedir. Özellikle su arıtma sisteminin bulunmadığı sular kirli ve bunun yanında çeşme  suları da oldukça kirlidir.

Çünkü günümüzde kullanılabilir su miktarı azaldığı için hâlihazırda bulunan mevcut su miktarı ise sürekli olarak kirlenmektedir. O yüzden çeşmelerden akan suda kirli bir sudur. Bu suyun içerisinde yerleşmiş olan ve insan vücuduna zarar verebilecek maddelerin sudan arıtılması işleminin yapılması işlemine ise su arıtma sistemi denir.

Su arıtma sisteminde oldukça kalabalık bir malzeme kullanılır. Su arıtmanın farklı yöntemleri vardır. Bütün yöntemler de ise amaç suyun temizlenmesidir. Kronik rahatsızlığı bulunan kişilere arıtılmış suyun büyük bir faydası vardır. Bu faydalar ise şu şekildedir:


Sudaki Kimyasallar Temizlenir

Su arıtma sistemi sayesinde suyun içerisindeki bulunan kimyasallar o sudan alıp çıkarılır. Bu sayede kronik rahatsızlığı bulunan kişiler arıtılmış sudan içtiklerinde bu kimyasalların etkisi altında kalmayacaklardır.

Aynı zamanda yine bazı kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin çeşmeden direk olarak su içtiklerinde olumsuz yönde etkilendikleri ortaya çıkar. Bunun sebebi bu kimyasalların ve içerisinde bulunan bazı kireç gibi maddelerin o kronik rahatsızlığı bulunan hastaya etkiliyor olmasından kaynaklanır. Su arıtma işlemi sayesinde bu rahatsızlıkların sebebi ortadan kaldırılarak gayet hastanın kullanabileceği bir su ortaya çıkarılabilmektedir.

Mikroplardan Arındırılması

Su arıtma işlemi sayesinde suyun içerisinde bulunan mikroplar ve mikroorganizmalar ya da diğer gözle görülmeyen ve insan vücuduna zarar verebilecek olan varlıklar su arıtma işlemi sırasında UV yöntemi ile ortadan kaldırılmaktadır.

Bu işlemin yapılmış olması genellikle kronik rahatsızlığı bulunan hastaların daha rahat etmesini sağlar. Çünkü normalde suyun içerisinde bulunan bu mikroplar kronik rahatsızlığı bulunan hastaları doğrudan etkileyebilmektedir. Ancak su arıtma sistemi sayesinde bu ortadan kaldırılmış olunur.

Bulanıklığın Ortadan Kaldırılması

Sudaki bulanıklığın ortadan kaldırılması aslında suyun temizlenmesi anlamına gelir. Suyun bulanık olmasının sebebi suda kum, çamur ya da suyun dışarıdan bir şekilde kirlenmesindendir. Bu bulanık olan suyun berrak bir su haline getirilmesi ve bu temizleme işleminin yapılmış olması kronik rahatsızlığı bulunan özellikle böbrek de sıkıntısı olan ya da tansiyon rahatsızlığı çeken hastaların sağlık durumunu iyiye götürür.

Öbür türlü bu tarz bir kirli suyu hastalar içtiklerinde, sağlık bakımından ciddi anlamda hızlı bir olumsuz etkilenme olacaktır. Özellikle kirli su yüzünden zehirlenen kişiler bile olabilir. O yüzden mutlaka su arıtma sistemleri kurulmalı ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin mutlaka bu sudan faydalanmaları gerekir. Firmamız bu konuda gerçekten hastaların durumunu düşünerek hizmet veren firmalar arasındadır.

Sürekli Yeni Suyun Bulunmasının Faydası

Su arıtma sisteminde bulunan tanklar sayesinde su sürekli olarak yenilenmektedir. Bu sayede hem beklememiş su içerseniz hem de bu su sürekli yenilendiği için hiçbir etki altında kalmayarak temiz bir şekilde tekrar size ulaşır. O yüzden bu suyun sürekli yeniliyor olması kronik rahatsızlığı bulunan hastalar açısından oldukça önemlidir.

Çünkü bu hastalar hassas olduğu için bekleyen suyu ya da çeşme suyu içtiklerinde onlar bu sudan etkilenecek hatta tansiyonu bile düşebilecektir. Ama arıtma suyu sürekli yenilenip temiz bir şekilde geldiği için kronik rahatsızlığı bulunan hastalar bundan etkilenmeyecek aksine olumlu yönde bir etki oluşacaktır.

Suyun Sertliğinin Tam Olarak Sağlanması

Kronik rahatsızlığı bulunan hastaları etkileyebilecek olan durumlardan bir tanesi ise suyun sertlik durumudur. Su eğer çok sert olursa kronik rahatsızlığı bulunan hastaların mide bulantısı ya da karın ağrısı olacaktır.

Aynı zamanda bu sertlik yüzünden hastalar olumsuz yönde etkilenebilir. Ancak suyun sertliği arıtma sistemi sayesinde oldukça orantılı ayarlanmaktadır. Kişilere zarar vermeden aksine onları mineral gibi ihtiyaçlarını doğrudan giderebilir bir özellikte olmaktadır. O yüzden firmamız tarafından yapılan su arıtma çihazı sisteminde düzenlenmiş olan sertlik hastalar için de oldukça uygundur.

Salgın Hastalık Kapma Riski Düşer

Bu gün evinizdeki çeşme suları dışarıdaki açık alanlarda toplanan sulardan ya da deniz suyundan ya da yeraltı kaynakları suyundan gelmektedir. Bunların hepsi düşünüldüğünde özellikle yeryüzünde açık bir şekilde birikmiş olan sudan evinize gelirken daha öncesinde bu sudan birçok hayvan ve canlı faydalanmaktadır.

O yüzden de genellikle suyoluyla salgın hastalıklar ciddi manada risk oluşturur. Bu riskin en büyük etkilediği grup ise kronik rahatsızlığı bulunan hastalardır. Su arıtma cihazı filtresi sayesinde bu suda bulunan mikroplar arındırılarak hastaların özellikle kronik rahatsızlığı bulunan hastaların kullanımı açısından uygun bir hale getirebilmektedir. Bu sayede su ile gelebilecek salgın hastalık gibi hastalık türlerinin önüne de geçilmiş olunur.

pH Değerinin Ayarlanmış Olması

pH değeri bir suyun en önemli faktörlerinden biridir. Bizde işine önem veren bir firma olarak suların arıtılması için arıtma sisteminin kurulmasından sonra ve bunu düzenli aralıklarla devam ettirdiğimiz işlemlerden bir tanesi de suyun pH değerinin kontrol altında tutulmasıdır. pH değeri yüksek olan suların çoğunluğunda asit bulunmaktadır. Bu asit vücutta çok büyük zararlar oluşturur.



Diğer Yazılarımız

Teklif Formu